ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Συνέλευσης «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης»

Δήμος και ΔΕΗ ανάβουν φωτιές στην Ηλιούπολη με το ΚΥΤ. Σε παρέμβαση καλούν οι κάτοικοι στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 26/4.

Σε συγκέντρωση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου καλεί η Συνέλευση «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης» και περίοικοι την Παρασκευή 26/4 στις 5μ.μ. στο Δημαρχείο Ηλιούπολης. Με ερώτηση προς τη δημοτική αρχή παρεμβαίνουν οι κάτοικοι σχετικά με τα έργα που επέτρεψε ο Δήμος Ηλιούπολης στον ΑΔΜΗΕ, τα οποία ξεκινάνε από το Ελληνικό και καταλήγουν στις παράνομες και επιβλαβείς εγκαταστάσεις του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης στη Β’ ζώνη Υμηττού και στα όρια της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης. Δεδομένης της πρόθεσης των αρμόδιων φορέων και της Εταιρείας να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις σε 400kV από 150kV, οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παρόλο που το έργο αδειοδοτήθηκε με την έγγραφη διαβεβαίωση ότι τα έργα δεν σχετίζονται με την αναβάθμιση, γεγονός είναι ότι οποιοδήποτε έργο υποδομής που σχετίζεται με το ΚΥΤ έμμεσα ή άμεσα οδηγεί στη μονιμοποίηση των εγκαταστάσεων. Επιπλέον, η Εταιρεία δεν έχει δείξει και τα καλύτερα σημάδια. Λειτουργώντας στο παρελθόν δόλια και εκβιαστικά σε σχέση με το θέμα, έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης σχετικά με τις προθέσεις της.

Στην ίδια πορεία κινούνται και οι Δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης- Ελληνικού, οι οποίοι παρά τις πολυάριθμες και ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για την παραμονή των εγκαταστάσεων στην περιοχή, δεν έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την εφαρμογή των ίδιων τους των αποφάσεων. Με αυτό τον τρόπο έχουν αφήσει την τοπική κοινωνία και τον Υμηττό έρμαια στα χέρια των βλέψεων των Κυβερνήσεων, της εταιρείας και των αναπτυξιακών σχεδίων της ευρύτερης περιοχής.

Δεδομένων των παραπάνω, αυτή τη φορά οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν όχι μόνο κενές διακηρύξεις, αλλά σαφείς απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και διαβεβαιώσεις για την έμπρακτη στήριξη της ώστε να κερδηθεί ο αγώνας τους που φέτος κλείνει 22 χρόνια!

Διαδώστε: