ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Συνέλευσης «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης»

Με χρησικτησία κέρδισε κάτοικος της Κάτω Ηλιούπολης το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του!*

Έκπληκτος δήλωσε κάτοικος της Κάτω Ηλιούπολης μετά από επίσκεψη σε πολιτικό μηχανικό για τη διευθέτηση άσχετης υπόθεσης. Ο συμπολίτης μας δε φανταζόταν ότι η στάθμευση του αυτοκινήτου του τα τελευταία 30 χρόνια στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του, θα μεγάλωνε την περιουσία του κατά 16 τ.μ. «Όλη η γειτονιά παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο. Ήμουν ο πρώτος που το άρχισα και μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Δε φανταζόμουν όμως ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα αποκτήσω τίτλους ιδιοκτησίας του πεζοδρομίου. Νιώθω ευλογημένος!».

Σύμφωνα με έρευνα της «Υψηλής Τάσης», ο τυχερός 58χρονος δικαιούται πλέον την αποκλειστική χρήση του χώρου του πεζοδρομίου εξ αιτίας του νόμου περί χρησικτησίας. Συγκεκριμένα, η αποκλειστική χρήση της έκτασης επί 20 συνεχόμενα έτη δίχως την αμφισβήτηση από άλλον δικαιούχο, του δίνει πλέον το δικαίωμα να δηλώσει το χώρο του πεζοδρομίου στο Ε9 του.

Η υπόθεση προκάλεσε μπαράζ αιτήσεων και από άλλους κατοίκους της περιοχής, ώστε να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία πεζοδρομίων. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, με τα τεχνικά γραφεία να έχουν «πάρει φωτιά» ώστε οι χώροι αυτοί να αδειοδοτηθούν ως κατάλληλοι για εστίαση και να δημιουργηθούν «cocktail bars- take away» επί των πεζοδρομίων στην οδό Αρχιμήδους.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δημιουργούνται νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Ηλιούπολη, όχι μόνο άμεσες, αλλά και για το μακρινότερο μέλλον. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση 20χρονης στη σελίδα μας: «δυστυχώς δεν διαθέτω αυτοκίνητο, αλλά έχω αρχίσει ήδη να προσκαλώ φίλους και κάτι ξαδέρφια να παρκάρουν τα παπάκια τους μπροστά από το σπίτι μου. Έτσι κι αλλιώς τα επόμενα 20 χρόνια δεν προβλέπεται να μας ενοχλήσει κανείς. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, στα 41 μου χρόνια θα διεκδικήσω το χώρο του πεζοδρομίου. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επέλαση του τουρισμού, προσβλέπω σε ένα δωματιάκι Airbnb για ένα έξτρα εισόδημα».

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν σάτιρας.

Διαδώστε: