ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Συνέλευσης «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης»

Φράχτη υψώνει η Ηλιούπολη για να σταματήσει τις τουριστικές & αναπτυξιακές ροές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβαση με απευθείας ανάθεση σε γνωστούς ομίλους κατασκευαστικών εταιρειών υπογράφτηκε από την τοπική διοίκηση για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα της Ηλιούπολης. Ο σκοπός του μεγαλόπνοου έργου είναι η ανάσχεση της επέλασης της Κυβέρνησης προς τα ανατολικά, μετά την ανακοίνωση για κατασκευή Κυβερνητικού «Πάρκου» στην έκταση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ και το «μπλοκάρισμα» της τουριστικοποίησης της περιοχής μας, η οποία έχει «ξεκληρίσει» ολόκληρες γειτονιές του Κέντρου της Αθήνας και όχι μόνο.

Ο εν λόγω φράχτης ύψους 7 μέτρων θα εξοπλιστεί με συστήματα υψηλής τεχνολογίας για την παρακολούθηση μέσω καμερών και την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή πέριξ του φράχτη για την παρεμπόδιση ανεβάσματος selfie στο instagram από επίμαχους λαθροτουρίστες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε: «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί στην πόλη μας ότι συνέβη σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Πήξαμε στα Airbnb και στα χιπστεροξενοδοχεία. Πρέπει κι εμείς κάπου να μείνουμε! Τα ενοίκια έχουν ανέβει στο Θεό! Βρισκόμαστε σε επικίνδυνη θέση: από τη μία το Κέντρο και από την άλλη η Αθηναϊκή Ριβιέρα. Τα μέτρα είναι απαραίτητα, δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε ούτε Μαγιόρκα, ούτε Βενετία, ούτε Μύκονος. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε μνημόνια συνεργασίας και με γειτονικούς δήμους ώστε ο φράχτης να επεκταθεί και στα σύνορα του Βύρωνα και της Καισαριανής με την Αθήνα.»

Ωστόσο, παρόλο που ανακοινώθηκε μελλοντική κατασκευή φράχτη και στα νότια σύνορα του Δήμου ώστε να αποκρουστούν και οι επιπτώσεις από την «ανάπτυξη» του Ελληνικού (μεγαλύτερου ύψους για να κρύβονται τα αρχιτεκτονικά εκτρώματα), η αντιπολίτευση αντιδράει έντονα υποστηρίζοντας ότι το μέτρο θα είναι αναποτελεσματικό, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια του προβλήματος στη ρίζα τους. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αν συνδεθεί τουριστικά το Ελληνικό με τον Υμηττό όπως έχει ειπωθεί στο παρελθόν, θα δεχόμαστε παράνομες τουριστικές ροές από τις πλαγιές του παρκοποιημένου όρους.

Διαδώστε: